7 Czerwca nasze koło miało przyjemność uczestniczyć w XV Forum Kół Naukowych podczas organizowanych na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu Dni Młodych Towaroznawców. Wysłuchano wielu ciekawych prezentacji. W tematyce konferencji znalazły się prace na temat ekologicznych opakowań, bezpieczeństwa mikrobiologicznego użytkowania suszarek, znakowania produktów bez laktozy, jakości produktów spożywczych jak hummus, czy jogurty z napojów roślinnych. Dwunastu członków naszego koła stanęło w szranki ze studentami innych uczelni. Kolejny rok powróciliśmy ubogaceni nie tylko we wiedzę i nowe znajomości, ale także liczne nagrody:
1 miejsce za prezentację ustną w bloku Towaroznawstwo spożywcze dla Macieja Świtalskiego za temat Ocena jakości czekoladek z wypełnieniem z fermentowanych owoców i warzyw,
2 miejsce za prezentację ustną w bloku Towaroznawstwo przemysłowe dla Zuzi Mstowstkiej za temat Świadomość studentów Uniwersytetu Morskiego w Gdyni dotycząca czystości mikrobiologicznej powierzchni użytkowych,
3 miejsce za prezentację ustną w bloku Towaroznawstwo spożywcze dla Michała Świtalskiego za temat Ocena napojów izotonicznych z nnaparów herbaty i naparów ziołowych,
Nagrodę Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego za wartość poznawczą i aplikacyjną pracy dla Dawida Wciseł za temat Hummus kupiony czy zrobiony? Jakoś wybranych produktów typu hummus.